Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Modest Midget

Frans Steensma, Oor Magazine (in Dutch)


Vrolijk en opgeruimd. Dat is de eerste kwalificatie die boven komt drijven bij het beluisteren van het debuutalbum van Modest Midget, het vehikel voor de gedachtekronkels van de Argentijns/Israelische songschrijver Lonny Ziblatt. Maar vergis je niet, The Great Prophecy Of A Small Man is met zeer veel zorg en liefde samengesteld. Luister naar het intro van een stemmend orkest, dat vlekkeloos overgaat in Contemporary Ache met intrigerende teksten over Bach, jazz en The Beatles.

En dat is nog maar de eerste van dertien gevarieerde tracks, die stuk voor stuk kunstwerkjes van Ziblatt zijn. Ook de andere drie leden van Modest Midget mogen niet onvermeld blijven want het muzikale vakmanschap ligt op onnederlands hoog peil. En dan heeft Ziblatt ook nog ook muzikanten van het Asko Ensemble, het Metropole Orkest en het Zapp String Quartet weten te strikken om zijn songs optimaal over te brengen. Met perfect resultaat. Ten slotte moeten progliefhebbers nog worden gewezen op I Came, I Saw, I Left, een onwaarschijnlijk sterk ruim vijf minuten durende instrumental met slepende gitaartonen, die door merg en been gaan. De albumpresentatie vond 9 mei in Amsterdam plaats: ongetwijfeld de start van een succesvolle carrière voor Modest Midget. Bescheidenheid is hier niet op zijn plaats, met zo’n product mag deze band vol trots het tourcircuit induiken.

iTunes store

Modest Midget - The Great Prophecy of a Small Man

Facebook Fanpage Box